ARMTC Forum
bootproblem - Printable Version

+- ARMTC Forum (https://forum.armtc.net)
+-- Forum: Raspberry Pi 2/3 – Thin Client Project (https://forum.armtc.net/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Forum: RPiTC 2/3 Discussion and Q/A (https://forum.armtc.net/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Thread: bootproblem (/showthread.php?tid=1896)



bootproblem - Franz Beslmeisl - 10-12-2016

I have a Raspberry model B and another model B+, but neither works with `RPiTCv3_1.11.img`. Earlier versions of the image didn't work either.
It's always the same proecedure:
1. flash with linux dd
2. try to boot
3. full screen color square (= bad power supply?)
4. Goto 3

I tried different power sources. The best I have delivers 25 Watts "Quick Charge" capability. But the result is always the same: not working

All my power supplies work with lots of other raspi images on both raspis. For example noobs
1. flash with linux dd
2. boot
3. works like a charm!
4. goto 3

What am I doing wrong to have such a low level problem?


RE: bootproblem - admin - 10-12-2016

RPiTCv3_1.11 works only on RaspberryPi v2 or v3 boards. For the old Raspberry "v1" you have to use the old RPiTCX image


RE: bootproblem - Franz Beslmeisl - 11-12-2016

The only model newer than B+ is Raspberry 3. As much as I know B and B+ is what you call v2 and v3.


RE: bootproblem - admin - 12-12-2016

You're right, im confusing the nomenclature b b+ etc. Smile

Just to be sure, check if your rasberryPi boards have NEON support. (you can check it in the cpuinfo: cat /proc/cpuinfo under flags line).

Try to remove from the /boot/config.txt file all the overclocking parameters.


RE: bootproblem - Mindaugas B - 02-03-2018

Hi, I am a new guy to project.
Have same problem as described with colorful square and no other movement.
Any solution or steps to debug?

Tried versions
RPiTC 3 1.12;
RPiTC 3 1.11;
RPiTC2_r1.99

Tried to remove overclock settings in config file.
And answering to same question there is no NEON support for CPU on my board.


RE: bootproblem - Mindaugas B - 02-03-2018

Took older version for ARM6 - RPi-TC-X.img
Now everything boots ok.

Can anybody answer if newer versions can be used with this type of CPU?